Поради водіям, які планують вирушити на відпочинок до Криму.

Безпечна дорога на відпочинок.
Якщо ви вирішили відвідати красиві, незабутні куточки теплого кримського півострова, то ваш шлях неодмінно проляже через гряду кримських гір. Саме ця обставина в першу чергу турбує працівників Державтоінспекції Криму: чи готові ви до руху в незвичних умовах підступних гірських серпантинів з обмеженою видимістю, крутих підйомів і спусків, істотних перепадів висот? Кожний з цих чинників таїть в собі небезпеку для легковажних і надмірно упевнених у собі водіїв. І це підтверджують ті дорожньо-транспортні пригоди, що стаються на гірських ділянках доріг.

Для того, щоб шлях гірськими серпантинами був безпечним, перед затяжним спуском зменшить швидкість і включіть понижену передачу. Цим самим ви знімете частину навантаження з гальмівної системи, гальма менше перегріватимуться і не відмовлять у самий відповідальний момент. Це правило особливо важливо виконувати водіям вантажних автомобілів, автобусів і автопоїздів.
Коли ж гальма все-таки “підвели”, не панікуйте, адже наприкінці майже всіх затяжних спусків є уловлюючі тупики. Спрямувавши свій автомобіль в нього, ви зможете погасити швидкість машини аж до його зупинки. Перед уловлюючими тупиками обов'язково стоять інформаційні знаки з покажчиком відстані до них.
До речі, багато водіїв вважають, що ці дорожні споруди пристосовані для стоянок і привалів. ДАІ попереджає про заборону використовувати уловлювачі тупики з цією метою.


До Криму влітку приїжджають автомобілісти з різних куточків колишнього СНД, залишаючи за плечима багато сотень і навіть тисячі кілометрів автомобільних доріг. Тому перед “зустріччю” з гірськими дорогами виявіть розсудливість і відпочиньте. Особливо якщо вам належить долати гірські перевали в темну пору доби. У горах темніє дуже швидко, багато ділянок серпантинів не освітлюються, в зв'язку з чим погіршується видимість дороги і розташованих на ній об'єктів. В свою чергу світло фар автомобіля освітлює лише обмежену ділянку дороги, причому перешкоди на дорозі через безліч крутих поворотів з'являються в освітленій зоні раптово, а для їх розпізнання необхідно значно більше часу, ніж удень. В результаті напруга водіїв в подібних дорожніх умовах посилюється. Час реакції водія в темну пору доби збільшується в середньому у два рази.
Декілька слів про сутінки. Вечірні й уранішні сутінки на гірській ділянці можуть бути вкрай небезпечні для водія. Можливі оптичні обмани, а контури предметів розпливаються. Для того, щоб уникнути неприємностей під час сутінок в умовах гірських доріг, у вас обов'язково повинні бути у справному стані освітлювальні прилади та гальмівна система.

Підступність кримського ґрунту.
Водіям також необхідно врахувати, що кримський ґрунт у надлишку містить глинисті і мулисті частинки, які у вигляді пилу осідають на дорогу і при перших краплях дощу перетворюють її на “мильну ковзанку”. Не забувайте, що навіть несильний дощ може призвести до утворення провалів в дорожньому покритті, винесенню каміння на проїзну частину. З огляду на кліматичні умови Криму, туман і дощ тут з'являються завжди несподівано, а тому обмежте експлуатацію автомобіля під час негоди. Якщо ж такої можливості у Вас немає, а поїздка необхідна, рухайтеся обережно, на безпечній швидкості.

Бережіть автомобіль! 
У той час, як більшість людей прагне до берегів теплого і ласкавого Чорного моря для відпочинку і накопичення позитивних емоцій, їдуть до Криму й автозлодії.
Саме тому вважаємо необхідним ознайомити вас з основними правилами захисту транспортних засобів від злочинних посягань:
- не залишайте в автомобілі цінні речі;
- покидаючи автомобіль навіть на хвилину (магазин, кафе, узбіччя шосе), обов'язково зачиняйте дверцята і вмикайте сигналізацію;
- намагайтеся залишати автомобіль в полі зору;
-на стоянках, де ключі треба залишати охоронцю, залишайте йому тільки ключ запалення без брелока охоронної системи.
У випадку викрадення транспортного засобу, негайно повідомте міліції за телефонами: чергова частина управління ДАІ Криму - (0652) 550-161 (цілодобово) або 102.

Прес-служба Департаменту ДАІ МВС України

Новости мотострингеров


Банковские истории ® Банковские истории ®
http://bank-stories.blogspot.com/
Карта путешественника ®Карта путешественника ®
http://russo-tourism.blogspot.com/
Всё про Киев, маршруты, достопримечательностиВсе про Киев (Киев-Weekend):
http://kiyv.blogspot.com/
Weapon & Security, Оружие и безопасность, МКПС, ICPSОружие & Безопасность ®
http://psm-r.blogspot.com/

Как Вы считаете, для того чтобы безаварийно ездить, важнее всего: